Wyrda Horses

Rosenhof Santo

Kuvan © Franz Venhaus CC BY-ND 2.0
Lempinimi Santo
Rotu, sukupuoli trakehner, ori
Syntymäaika 09.01.2016
Säkäkorkeus, väri 168cm, ruunikko
Kasvattaja Rosenhof
Omistaja Nerita VRL-12557, Wyrda Horses
Painotus, koulutustaso Kouluratsastus, Grand Prix
Rekisterinumero VH16-021-0086
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 09.12.2016

Luonnekuvaus

Rosenhof Santo on sopiva sekoitus kumpaakin vanhempaansa. Emältä ori peri hyvän käsiteltävyyden sekä lempyttä, kun isältä periytyi energisyys ja hienot liikkeet. Vaikka Santo onkin yleensä helpohko käsitellä, ei sitä anneta ihan kenen tahansa käsiin. Santo osaa olla toisinaan hyvinkin hankala, jolloin se yrittää näykkiä, lähteä käsistä ja ilme ei ole hirveän iloinen. Onneksi ne päivät ovat harvassa, joten Santo on hyvin suosittu. Hoitaessa ori antaa tehdä hyvin kaikki toimenpiteet kavioiden putsauksesta aina varustamiseen asti. Kengittäjät ja eläinlääkärit saavat yleensä tehdä työnsä rauhassa, Santoa ei liiemmin kiinnosta heidän touhunsa.

Jos ratsastaessa ruunikon päästää haahuilemaan ja luistamaan, se ihan taatusti sen tekee. Jos taas Santon pistää töihin, se tekee sitä hyvällä motivaatiolla. Vaikka Santolla olisi huono päivä, se ei ikinä vaikuta ratsastamiseen. Ori on täysin ratsastajan peili, jos ratsastaja ei jaksa yrittää ja on turhautunut, on Santokin. Kun taas tehdään töitä, niin mitkään koululiikkeet eivät tuota Santolle ongelmia. Esteet eivät ole oikein Santon juttu, se on se perinteinen kouluhevonen, joka ei meinaa päästä edes maahan kaivatusta puomista yli. Maastossa Santo viihtyy varman ratsastajan kanssa, säikkyvä ratsastaja aiheuttaa myös Santon säikkymistä. Jarrut kuitenkin löytyvät hyvin, eikä tarvitse pelätä orin katoavan alta.

Santo rakastaa kisoja ja kisahälinää. Ori matkustaa kisapaikalle hyvin ja kotoa lähdettäessä lastautuu hyvin, mutta kotiinpäin lastaus meinaa olla välillä haasteellista, koska Santo tykkäisi jäädä vielä kisapaikalle ihmettelemään. Mitään orimaisia piirteitä ei kisoissa näy, vaan Santo käyttäytyy kiltisti. Valkoisten aitojen sisällä ori keskittyy melkein aina suoritukseen ja nauttii radan jälkeen aplodeista. Ja voi että, kun Santo pääsee palkintojen jakoon. Ori käyttäytyy kiltisti, mutta rakastaa esiintyä ja kunniakierrokset ovat ainoa, kun Santo meinaa lähteä käsistä.

i. Godehard
trak, m, 175cm
KTK-II, KRJ-I
ii. Ingolf iii. Lanzo
iie. Ingeborg
ie. Gitta iei. Jörg
iee. Gratia
e. Sera
trak, prn, 162cm
KRJ-II
ei. Hermont eii. Devastator
eie. Hildigard
ee. Serpentia eei. Pathfinder
eee. Sapphires

Jälkeläiset

28.03.2016 o. Lucifer CLP (e. White Kossaka)
05.04.2016 o. Intermezzo (e. Ketun Idette)
29.03.2017 o. Ferrous F (e. Ferana F)


Saavutukset

Palkittu Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa KRJ-I -palkinnolla 8/2019

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. / Ominaisuuspisteet (KRJ)
Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus

Päiväkirja ja valmennukset

08.04.2019 - Päiväkirjamerkintä (omistaja)

Santo kopisteli hevosrekkaan innoissaan. Se oli puunattu ja jouhet letitetty, se tiesi tasan tarkkaan mihin oltiin menossa. Ori rakasti kisoja ja lähti niihin aina intoa puhkuen, se tunnisti kisavalmistelut ja tiesi mitä odottaa. Santoa ei kiinnostanut muut rekassa olevat, kun se hyökkäsi heinien kimppuun. Oli siinäkin ori, kun tamman olisi voinut laittaa viereen ja sitä ei olisi kiinnostanut, kun se oli niin innoissaan lähdössä kisoihin. Tietysti se helpotti, kun ei tarvinnut huolehtia keskittyykö Santo tammoihin vai kisasuoritukseen. Me lähdettiin matkaan kun rekka oli lastattu täyteen hevosia, meitä oli lähdössä taas kunnon lauma. Kun hevosia oli monta, tarvittiin ihmisiäkin tarpeeksi. Kisapaikalle ei ollut pitkä matka ja me lähdettiin niin myöhään, kuin vain uskalsi. Turhaa seisottaisi hevosia kisapaikalla ja lyhyen matkan ansiosta valmistelut pystyi tekemään pitkälti jo kotona. Kameroista näki, että hevoset matkustivat tottuneesti ja rennosti rekassa, joten huolta ei ollut.

Kun me päästiin kisapaikalle, purettiin tietyt hevoset rekasta ulos. Muutama jo varustettiin, koska ne olisivat ensimmäisenä starttivuorossa meidän porukasta. Santon mä nappasin ulos ja sidoin rekkaan kiinni ja tyrkkäsin heinäverkon sen nenän eteen. Se pysyisi siinä kiltisti, koska sillä oli ruokaa ja se pääsisi ihastelemaan kisahälinää. Santo todella otti rennosti ja oikeasti nautti, kun taas muutamassa muussa hevosessa näkyi hermostumista ja levottomuutta. Kun tuli aika, mä varustin Santon ja lähdin verryttelemään. Ori oli hyvän tuntuinen ja verryttely meni sujuvasti, sitä ei haitannut pujotella muiden ratsukoiden välissä. Kun kuuluttaja kutsui meidät radalle, mulla oli hyvä fiilis. Santon kanssa se tarkoitti sitä, että silläkin oli hyvä fiilis. Kun me alkutervehdys oli tehty, mä ratsastin ulkomuistista tutun radan ja Santo oli hyvin kuulolla. Radan jälkeen mä jäin odottelemaan pisteitä, jotka olivat kuin olivatkin hyvät, hyvä fiilis siis välittyi tuomareille asti. Lopulta me sijoituttiin toisiksi, jääden vain vähän voittajasta. Ratsuani se ei haitannut, sillä se pörhisteli ja esiintyi ilokseen palkintojen jaossa. Mä varauduin jo kunniakierrokseen, koska Santolla oli vähän tapana innostua turhan paljon kouluhevoseksi.

24.06.2018 - Päiväkirjamerkintä (omistaja)

Kiiltelevä ruunikko ori liiteli kentällä keskittyneesti. Santon ravi oli kevyttä ja helppoa istua, kun se mukisematta meni lisättyä ravia lävistäjällä. Oli mukavaa ratsastaa tälläisellä hevosella, joka kuunteli jokaista apua tarkasti ja toteutti ne yhtä tarkasti. Ori jo odotti mun seuraavaa pyyntöä innoissaan, kuin kysyen mitä seuraavaksi tehtäisiin. Kun tarkoitus oli tänään pitää hauskaa, niin mä ajattelin laukanvaihtoja. Santo rakasti niitä ja nyt kun se oli näin hyvä ratsastaa, ei ollut mitään syytä miksi oria ei voisi palkita laukanvaihdoilla. Kuin ajatuksen voimalla Santo siirtyi jo laukkaan ja odotti, missä kohti aloitettaisiin ja tehtäisiinkö vaihtoja joka askeella vai joka toisella. Mä ohjasin orin taas lävistäjälle ja harvinaisen pienin avuin tehtiin vaihtoja joka askeleella. Trakehner oli innoissaan, mutta teki silti siistit ja tasaiset vaihdot. Olisipa aina tälläistä ratsastaa, mutta edes Santo ei ollut näin hyvä joka päivä.

Toisella lävistäjällä tehtiin vaihdot joka toisella askeleella, jonka jälkeen mä tiputin raville. Tämän oli tarkoitus olla vain säätelyratsastus viikonlopun kisoja varten, ei ollut tarkoitus väsyttää oria. Tosin vaihdot menivät kaikki niin hyvin ja ori oli niin kuulolla, että selässä ei voinut kuin hymyillä. Toivottavasti se viikonloppuna jatkaisi samalla linjalla, niin meillä ei olisi mitään ongelmia voittaa. Mä pidensin ohjaa ja annoin Santon pidentää muotoaan ravissa. Ori pysyi silti täysin hanskassa ja mä pystyin silti kääntelemään sekä vääntelemään sitä kentällä. Santo pärskähti tyytyväisenä ja venytti kaulaansa, ennen kuin mä siirsin sen käyntiin ja päästin loputkin ohjat valumaan sormien välistä. Santo heilutteli päätään ja harja heilahteli mukana. Se pitäisi siistiä, koska viime kisoista se oli päässyt repsahtamaan pois siististä ratsuharjasta. Olisi helpompi tehdä sykeröt, kun harja oli kunnossa.